Pagina instellingen

Tekstgrootte

  • Home
  • School School
    Aanmelden Actueel Opvang Team Schooltijden Vakanties Stichting Agora Werken bij Agora Contact Schoolgids
  • Onderwijs Onderwijs
    Visie Onderwijs organisatie Brede vorming Passend onderwijs Kwaliteit Schooladvies Veiligheid
  • Ouders Ouders
    Ouderbetrokkenheid Medezeggenschap Groepsouders Klachten Privacy Verlof Informatie Hulp voor ouders
  • Impressies Impressies
    Films Foto's

Brede vorming

Brede vorming

Integraal Kind Centrum

Brede ontwikkeling

7 pijlers van ons onderwijs

Passend onderwijs

Brede vorming  

Kinderen groeien op in een wereld die snel verandert. Tegelijkertijd is het onze opdracht onze leerlingen in een snel veranderende samenleving voor te bereiden op en toe te rusten tot deze toekomst. 

Dit alles vraagt om verbreding en verdieping van ons onderwijs waarin wij onze leerlingen, in samenwerking met de ouders/verzorgers, in staat stellen zichzelf zo goed mogelijk te kunnen ontplooien en ontwikkelen. Op de scholen van Agora doen we dit door te werken aan de brede vorming van kinderen. Voor deze brede vorming gebruiken we de term: ‘bildung’. Het betekent in feite: worden wie je al bent. Bildung is een proces van persoonlijke vorming waarbij kinderen kennis maken met alle culturele en maatschappelijke kanten van de wereld waarin ze leven. Wij zetten in op de ontwikkeling van competenties als: samenwerken, communiceren, creativiteit, kritisch denken, zelfsturend en probleemoplossend vermogen, culturele sensitiviteit en sociaal bewustzijn. Hierdoor ontwikkelt een kind een sterke identiteit, waardoor het stevig kan staan en wendbaar is in een veranderende omgeving. 
Meer informatie over bildung bij Agora leest u op de pagina bildung van de Agora website. 


Wetenschap,Techniek en Talentontwikkeling (WTT)  

In 2020 is het vak Wetenschap en Techniek een verplicht vak binnen het basisonderwijs. De Golfbreker werkt al vanaf 2007 aan dit vormingsgebied. Naast de technieklessen vanuit de wereldverkennende methode Blink, hanteren de groepen de leerlijn uit de methode Wetenschap en Techniek.

Alle kinderen werken een aantal keer per jaar in het Science-lokaal, waar ouders de leerkrachten assisteren. Bouwen, drijven en zinken, magnetisme, elektriciteit en spiegels zijn onderwerpen die daar worden behandeld. Het doel is om kennis, vaardigheden en handvatten te stimuleren bij kinderen om wetenschap en techniek te omarmen. Het leerproces is er daarom op ingericht om kinderen nieuwsgierig te maken, op het spoor van onderzoek te zetten, de juiste vragen te helpen stellen en ruimte te geven om tot creatieve en constructieve oplossingen te komen. De techniekcoördinator van De Golfbreker participeert in de professionele leergemeenschap WTT. Verder neemt groep 7 jaarlijks deel aan het PET Zaanstad event. Dit is een samenwerking tussen onderwijs en bedrijven, ooit samen opgezet door leerkrachten van De Golfbreker en het bedrijf  School & Techniek. 

​Talentontwikkeling

Ieder kind kan een talent ontwikkelen. Uitdaging, plezier, training en hulp van mensen die kennis van zaken hebben, zijn belangrijke kernvoorwaarden. Om deze reden hebben we de talentklas opgestart. Hier krijgen kinderen de ruimte om hun talenten te verkennen en ontwikkelen.  Alle kinderen uit groep 7 hebben twintig weken lang op vrijdagochtend een uur Theater-, nieuwe media- of Roboticales. Alle kinderen uit groep 8 hebben op vrijdagochtend een uur installatietechniek, Theater- of Spaanse les. Deskundige docenten van buiten De Golfbreker geven deze lessen in kleine groepjes van maximaal 10 kinderen. Zij schrijven zich in op een onderdeel via een 'sollicitatiebrief' die ze samen met hun ouders opstellen. Thuis moeten kinderen natuurlijk ook aan de slag om de geleerde vaardigheden onder de knie te krijgen. Zij presenteren de eindresultaten aan het einde van hun lessencyclus aan de leerlingen die voor het volgende schooljaar een Talentenklas keuze moeten maken. 

Hallo Muziek

Muziek , en kunst in het algemeen, doet een beroep op creativiteit en roept emoties op zoals geluk, verdriet, ontroering en verrassing. Op de Golfbreker krijgen alle kinderen van de groepen 1 t/m 7 wekelijks muziekles. de lkessen worden gegeven door vakdocenten van "Hallo Muziek"   In de lessen van de groepen 1 t/m 4  wordt een stevige muzikale basis gelegd die nodig is voor het leren bespelen van een instrument. In de groepen 5 t/m 7 krijgen alle kinderen per jaar 2 instrumenten aangeboden. De instrumenten mogen mee naar huis en aan het eind van de lessenserie worden er presentaties gehouden, waarbij  ook ouders en opa's en oma's welkom zijn.

Spel-en sportactiviteiten

 De Golfbreker heeft een Cruyff 14 speelplein. Vanuit de werkdrukmiddelen hebben we de mogelijkheid om via Sportbedrijf Zaanstad sportdocenten dagelijks in te zetten. Er is een jaarprogramma samengesteld waaruit de kinderen spel- en sportactiviteiten in hun pauzes kunnen kiezen. Iedere week staat daarbij een regel van het Cruyff 14 plein centraal. In de groepen 6 en 7 worden kinderen opgeleid en ingezet als speelplaatscoach. Zij begeleiden spelonderdelen waar kinderen aan deel kunnen nemen. 

RKBS De Golfbreker

Papiermolen 18
1541 RT Koog aan de Zaan

075 20 10 123
info@de-golfbreker.nl
Directeur: Ron Drukker

Marga Bakker

Algemeen

© 2019 Basisschool De Golfbreker
Alle rechten voorbehouden.

Onderdeel van  Agora
stichting voor bijzonder primair onderwijs in de Zaanstreek

Privacy verklaring

 

  • Cookie instellingen

Powered by Social Schools